23 Mayıs 2017 Salı

Soya Soslu Tavuk











Tavuk restaurantların da beğenerek yediğimiz lezzetlerle yarışacak ve yapılışı da bir o kadar kolay olan bu tarifi hemen yapmanızı tavsiye ediyorum. Zerdeçallı makarna ile servis edebilirsiniz. 




Malzemeler :

6 adet kemiği alınmış açılmış but(but yerine tavuk bonfile ya da tavuk göğsü kullanabilirsiniz ama benim tercihim but ya da bonfile)
4 yemek kaşığı soya sosu
4 yemek kaşığı sıvı yağ
1 tatlı kaşığı soya sosu(tavuklar pişerken eklenecek)
3 adet iri kapya biber(kırmızı tatlı biber)
3 adet dolmalık yeşil biber(sarı biberiniz varsa onu da kullanabilirsiniz)
20 adet arpacık soğan 
3 yemek kaşığı sıvı yağ(sebzeleri sotelemek için)



Hazırlanışı :

Tavuk butlarını julyen doğrayınız ya da alırken kasabınıza doğratınız. Soya sosu ile karıştırıp kapaklı bir kaba koyup buzdolabının normal tarafında marine olması için 3-4 saat bekletiniz.

Marine olan tavukları buzdolabından çıkartıp geniş bir teflon tencereye alıp sıvıyağı ekleyiniz. Kapağını kapatıp suyunu salıp çekmesini sağlayınız. Tavuklar pişerken içine bir tatlı kaşığı soya sosu ekleyiniz.

Tavuklar suyunu çekince biraz kavurunuz. Bir parça ağzınıza alıp pişip pişmediğini kontrol ediniz. Çok çabuk pişiyorlar dikkat ediniz.

Tavuklar pişerken ayrı bir tavaya sıvıyağ ve ayıkladığınız arpacık soğanları koyunuz. Sık sık karıştırarak soğanları kavurup üzerine julyen doğradığınız biberleri ekleyip az tuz atınız.

Sebzeler pişince tavuklara ekleyip hepsini birden karıştırıp altını kısıp 4-5 dakika daha ara ara karıştırarak pişiriniz. Soya sosu tuzlu olduğu için tuzunu dikkatlice ayarlayıp altını kapatınız. 

Servis yaparken isterseniz üzerine bir tutam kekik atabilirsiniz. Afiyet olsun.

Tarifin videosunu buradan izleyebilirsiniz.











Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...